Ons team

Ernst

De eigenaar van Henri Bloem Leiden, Ernst ten Haaf, kreeg van zijn vader de liefde voor wijn mee door tijdens vakanties in mediterrane landen kleine glaasjes wijn bij het avondeten te proberen. Deze wijnliefde gaat uiteindelijk terug tot aan zijn betovergrootvader die rond 1890 als telegrafist werkzaam was voor de overheid van de Zuid-Afrikaanse Republiek. Uit die tijd stamt ook de eerste foto uit het familiearchief met een zichtbaar van wijn genietend familielid.

Ernst zijn liefde voor wijn is groot en het is zijn passie om met klanten ervaringen en interesses te delen. Op deze wijze kunt u de beste wijnkeuze maken.

Inge

Als klein kind rende Inge al door de wijngaarden van Stellenbosch. Vanaf haar zestiende heeft zij elf jaar in de horeca gewerkt als bijbaan en na haar Master HRM behaald te hebben in Australië koos ze toch officieel voor de wijn. Bij terugkomst in Nederland heeft zij haar SWEN2 (nu SDEN3) behaald en begon ze proeverijen te organiseren voor vrienden en familie. Dat werd steeds leuker dan het werken in personeelszaken, dus werd Ernst benaderd of er niet een plek voor haar was bij Henri Bloem.

Inmiddels staat ze alweer ruim 3 jaar vast in de winkel, is ze inmiddels vinoloog en geeft ze daarnaast proeverijen, masterclasses en wijnspijs cursussen.

Titia

Titia studeerde Psychologie in Leiden en werkte jarenlang in de HR-branche o.a. als loopbaanadviseur. Maar wijnbloed kruipt waar het niet gaan kan. Zij besloot het roer om te gooien en haar eigen bedrijf in wijneducatie te starten. Zij volgde verschillende wijn (en spijs) cursussen, is Register Vinoloog en aanbevolen docent van de Wijnacademie.

Het is haar missie om kennis op het gebied van wijn, smaak en het combineren van wijn en spijs voor iedereen toegankelijk te maken. In de wijnwinkel van Henri Bloem geeft zij de wijncursussen SDEN 1, 2 en 3 en verschillende thema wijnworkshops.

Frederick

Zijn eerste kookervaringen deed Frederick als jongen op in de keuken van zijn moeder. In 1998 werkte hij als student in het restaurant “Huis De Bijlen” in Leiden, waar hij de kunst van het bedenken en bereiden van smakelijke en creatieve gerechten verder verfijnde. Op 13 juni 2018 werd hij de winnaar van Masterchef Nederland 2018.

Frederick is onze vaste chef voor de meer uitgebreide wijnspijs avonden, avonden om niet te missen.