Wijncursus voor gevorderden SDEN3 ( 9 avonden) uitverkocht

0.00

De SDEN 3 cursus voor de meer gevorderde wijnproever.

Evenement heeft al plaatsgevonden

Beschrijving

Wat leer je in deze cursus?

Deze cursus behandelt alle belangrijke aspecten van wijnbouw en vinificatie, evenals diverse  wijnen en wijngebieden van de wereld. Het analytisch proeven wordt zeer intensief geoefend. Tijdens de wijncursus wordt er voornamelijk blind geproefd om al je zintuigen nog beter te trainen, ook wijn – spijs combinaties komen aan bod.

De laatste cursusavond wordt afgesloten met een proefexamen om je te trainen voor het officiële examen.

De cursus bestaat uit 9 lessen van elk 2,5 uur en per avond worden er minimaal 7 kwaliteitswijnen geproefd, die regelmatig worden gecombineerd met hapjes voor de wijnspijservaring! Totaal proef je dus ongeveer 65 wijnen in diverse prijsklassen tussen de € 4,50 en € 30,-.

Tijdens de cursus ontvang je 10 % korting op de wijnaankopen. Tevens bieden wij je de mogelijkheid van een jaarabonnement op Perswijn magazine met korting!

De cursus kan afgesloten worden met een examen voor een landelijk erkend diploma Wijnbrevet SDEN 3 (niet inbegrepen), dit is tevens de verplichte vooropleiding om aan de Vinologenopleiding (SDEN 4) deel te mogen nemen. Bij deelname aan het examen moet je rekening houden met ruim 40 uur zelfstudie. In de afgelopen jaren zijn alle cursisten die deelnamen aan het examen geslaagd!

Deze cursus wordt gegeven door wijndocent en vinoloog Titia Boxma.

Datum

Donderdag 26 januari; 2,9,16 en 23 februari;9,16,23 en 30 maart
Tijd: 20.00-22.30 uur

Lokatie

Levendaal 96-98
2311 JN Leiden

Prijs

€495,- per persoon, exclusief lesboek en examen
(De betaling gaat via Titia Boxma, Key to Wine)

Voor meer informatie bel of mail met Titia:
06-2203-5492
Keytowine@gmail.com